071-516 16 00
Minder spoed? Stuur een bericht
Tandarts voor orthodontie? OrthoDents
 • Endodontologie

  Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een behandeling, waarbij de zenuw in een tand of kies verwijderd wordt en de ontstane ruimte wordt opgevuld. Het gat dat de tandarts heeft moeten maken wordt daarna gevuld.
 • Implantologie

  “Plezier in het werk is de sleutel tot succes”

  Elvi Brouwer heeft zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in de implantologie, een echte passie. “Niets is mooier dan dat de klant tevreden, met een goed functionerend, mooi en blij gevoel afbehandeld is.”
  Naast algemene praktijk is implantologie uitgegroeid tot een groot deel van haar werkzaamheden. Zij behandelt klanten uit de eigen praktijk maar ook patiënten die door andere tandartsen en tandprothetici zijn verwezen.
  Ook komen er veel klanten op eigen initiatief om informatie in te winnen over de implantologische mogelijkheden die er zijn.

  Wat is een implantaat?
  Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Een implantaat kan worden aangebracht wanneer:
  • er één tand of kies ontbreekt;
  • er enkele tanden of kiezen ontbreken;
  • alle tanden of kiezen ontbreken.
  Het plaatsen van een implantaat
  In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:
  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld.
 • Mondhygiëne behandeling

  Het doel van het bezoeken van een mondhygiëniste of preventieassistente is het verhelpen of preventief tegengaan van tandvlees ontstekingen (gingivitis en parodontitis). Onze mondhygiënistes en preventieassistentes zullen dit doel samen met u proberen te bereiken door voorlichting en mondhygiënische instructie te geven. Daarnaast kan zij u informeren over het ontstaan van tandvleesaandoeningen, cariës en het effect van voedingsgewoonten op het gebit. De mondhygiëniste of preventieassistente zal naast voorlichting en instructie ook een gebitsreiniging uitvoeren waarbij tandsteen, plaque en aanslag verwijderd worden.
 • Orthodontie

  Ook voor beugelbehandelingen kunnen zowel volwassen als kinderen sinds januari 2013 terecht bij ons via onze orthodontiepraktijk OrthoDents, op de begane grond van het pand waar u gewend bent te komen. Bekijk voor meer informatie onze nieuwe website www.orthodents.nl.
  Onze orthodontist plaatst naast de bekende beugels ook beugels aan de binnenkant van de tandboog en doorzichtige beugels.

Ervaring implantologie (deel 1 - 0:23)

Ervaring implantologie (deel 2 - 0:28)

support